top of page

Det skal godt gjøres å ikke like kylling. Tenk deg en saftig kylling med gyllent, sprøstekt skinn, et kyllinglår penslet med en krydret marinade, eller en god, gammeldags kyllingfrikasse sånn som bestemoren din kanskje lagde den.

- FESTMAT OGSÅ TIL HVERDAGS

KYLLING

Så snart bladene begynner å bli gylne og luften blir krystallklar og frisk, da er det så du nesten kjenner lukten fra fårikålgryta eller av et saftig lammelår spekket med hvitløk og rosmarin. Og det beste av alt er at det er sånn mat som innbyr til å ha gjester, samtidig som det er ufattelig enkelt å lage i stand. Og for noen av oss som fader stille ut når ingredienslisten blir for lang og komplisert, så er det en lettelse.

lammeskank-5.jpg

Bresert lammeskank

4 personer / Ganske enkel / Tid: 4 timer

4 stk lammeskank

1 l lammekraft ev. 2 buljongterninger

1 kvast timian

1 kvast rosmarin

5 fedd hvitløk

Maizena

Salt og pepper

800 g mandelpoteter

Ca. 2 dl melk

200 g smør

2 stk gulrot

1 stk sellerirot

2 stk pastinakk

Salte og pepre kjøttet, legg det i en kjele eller ildfast form sammen med urter og hvitløk. Sett i ovnen i på 170 grader i ca 4 timer eller til kjøttet slipper beinet. Sil av kraften og jevn med maizena, smak til med salt og pepper. Kok potetene og sil fra vannet. Mos potetene til stappe sammen med melk og smør. Krydre med salt og pepper. Skrell og kutt grønnsakene i ønsket fasong, pannestek dem med urter og smør.

bottom of page