top of page

Restaurantene som vil verden vel

Vegetarmat har for lengst blitt noe langt mer enn en trend, eller et valg for spesielt interesserte. Det har blitt en del av nordmenns liv. Grønne måltider, grønne dager og grønne restauranter blir stadig mer integrert i samfunnet. God vegetarmat krever sitt kjøkken og sin kokk, noe ikke alle spisesteder helt har skjønt. For å gjøre det litt enklere: Her er guiden til Oslos beste vegetar- og vegan-restauranter!

Artikkel 02 Funky Fresh Foods 01.JPG
Artikkel 02 Funky Fresh Foods 02.JPG

Tekst of foto: Robin Syversen/Inkognito AS

Funky Fresh Foods –

Norsk veganmats flaggskip

Funky Fresh Foods er restauranten som har gått hardest ut i Norge. Heldigvis har de produkter som lever opp til den solide satsingen på internett og sosiale medier. Med egen catering og kurs, samt produksjon av kokebøker og Norges beste sjokoladeballer, er Funky Fresh Foods den første veganske merkevaren i Norge.

 

Restauranten på Doga i Oslo er så klart viden kjent i Norges veganmiljø. Samtidig fortjener den mer oppmerksomhet da dette antakelig er den mest oppriktige vegan-maten her til lands. Det vil si; her er det ikke tvil om at stedet drives på idealistisk grunnlag, noe som kanskje får innbitte kjøttelskere til å ta ett steg tilbake. Får de smak på maten, tar de fort et steg frem igjen.

 

Krishnas Cuisine –

Norges vegetarpionerer

 

Krishna Cuisine ble etablert så tidig som i 1992, og har siden den gang servert rimelig vegetarmat på Majorstuen. Plassen er ganske beskjeden, og føles litt som en blanding av Café og kantine, men maten, servicen og atmosfæren har det aldri vært noe å utsette på. Her står det indisk-inspirerte retter på menyen, og betjeningen serverer deg alltid med et smil. Det er ikke uten grunn at Krishna Cuisine består etter alle disse årene.

Artikkel 02 Loving Hut.JPG

Loving Hut –

Vegansk junk food

 

 

Loving Hut er en internasjonal vegan-mat-kjede som drives på franchise-basis. I Oslo finnes det to filialer, og her snakker vi om den på St. Hanshaugen. Bak stedets lurvete fasade finner du den perfekte vegan-restauranten for «dagen derpå». Her får du pizzaer, burgere, kebab og kaker som tilfredsstiller et hvert sug etter junk food. Hvor idealistisk denne filialen er, skal jeg holde meg for god til å spekulere i, bare fordi et besøk gjør så godt når tømmermennene hogger. Prisene er i tillegg ganske uslåelige, til norsk veganmat å være. 

 

 

Habits Coffee –

Byens best gjemte vegancafe

En kort spasertur fra St. Hanshaugen og Loving Hut finner du Habits Coffee, i Pilestredet mellom Oslo MET og Bislett. Der star en liten hyggelig mann og serverer veganske burgere og den beste linsesuppen i Oslo. I likhet med Loving Hut, er også Habits tilfredsstillende for junk-hungrige partyløver. Samtidig er både råvarer og tilberedning både ett og to hakk bedre for helse og miljø. 

 

Nordvegan –

For kul for sitt eget beste

 

Nordvegan reddes av et faktum: Maten smaker! Atmosfæren er for så vidt også god, men undertegnedes opplevelse på Nordvegan gjorde at jeg aldri dro tilbake. Det er mulig jeg var uheldig, for det var en veldig travel lørdag. Men da jeg etter 15 minutter i kø, blir møtt av en matlei servitør som knapt gidder å se i min retning for å ta imot bestillingen, frister det ikke med et nytt besøk. At prisene på Nordvegan var hårreisende gjorde ikke saken noe bedre. (Ps: Dette var 3 år siden.)

 

 

Fragrance of the Heart –

Oslos koseligste vegetarcafe

Fragrance of the Heart er to vegetariske cafeer, den ene på Majorstuen, og den andre i Oslo-gryta rett foran rådhuset. Disse kafeene er litt som en blanding av det beste som Oslo har å by på av vegetariske alternativer. De har noe av atmosfæren og smakene fra Krishna Cuisine, de har supper som nesten er på nivå med Habits sin linsenytelse, mens atmosfære og lokaler er blant byens hyggeligste. Dette er riktignok mer et lunch-sted enn en middags-restaurant, men ellers er Fragrance of the Heart en perfekt lun plass for et godt vegetarmåltid.

bottom of page