top of page

Purre- og tomatpai med chevre

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

200 g økologisk mel
125 g økologisk smør
2 ss vann
1 stor purre
2 hvitløkfedd i skiver
Olje eller smør til steking
1 dl grovhakket basilikum, økologisk
1 dl soltørkede tomater
2-3 plommetomater i tykke skiver
1 Norsk chevre Haukeli
4 økologiske egg
3 dl økologisk melk

Hakk sammen mel og smør i en kjøkkenmaskin, og tilsett vann. Kna sammen deigen på melet kjøkkenbenk. Legg deigen i kjøleskapet i plast i minst 20 minutter. Kjevle ut deigen tynt og dekk en paibunn med deigen. Forstek paibunnen nederst i ovn ved 200 °C i 10 minutter.
Del purren, og vask den godt. Skjær purren i skiver. Surr purren sammen med hvitløk i litt olje eller smør uten at løken får farge. Krydre med basilikum. Fordel purre, tomater og chevre i paibunnen. Pisk sammen egg og melk og hell oppi formen med det andre. Stek paien midt i ovn ved 175 °C i ca. 30 minutter eller til paien er ferdig.

Salat, spekeskinke, pesto og gode olivener.

Bold Title

bottom of page