top of page

Porterkokt reinsdyrsteik

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 reinsdyrsteik ca. 800 g
1 gul løk i skiver
3 dl porterøl
1 dl solbærsaft
0,75 dl soya, japansk
6 knuste einerbær
2 kjøttbuljongterninger
4 ss økologisk mel
1 dl økologisk fløte
Salt og pepper

Legg steken i en kjele der steken akkurat får plass. Ha i løk, øl, solbærsaft, soya, einebær og buljongterninger. Kok under lokk på svak varme i ca. 1,5 time til en kjernetemperatur på 75 °C. Snu steken en gang under tillagingen.
Ta steken fra kjelen og pakk den inn i folie. Sil sjyen over i en ren kjele. Pisk sammen mel og fløte. Kok opp sjyen og jevn den med fløten. Smak til med salt og pepper.

Server steken i skiver med kokte poteter og solbærgele eller tyttebærsyltetøy. Gode grønnsaker eller en blandet salat passer fint til.

Bold Title

bottom of page