top of page

Lutefisk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

300 g tørkede grønne erter
4 ss økologisk smør
Salt og pepper
200 g økologisk bacon i biter
800 g økologiske poteter
3 kg lutefisk

Legg ertene i vann over natten. Kok ertene møre i friskt vann. Miks ertene til en mos med en visp, og ha i smør. Smak til med salt og pepper. Stek baconet, og kok potetene.
Del lutefisken i porsjonsstykker, og ha på rikelig med salt og evt. litt pepper. Legg fisken i en ildfast form og dekk med aluminiumsfolie. Stek på 250 °C i 30-40 min til fisken er ferdig. Server med ertestuing, bacon og poteter.
Magnus kommentar:
Prøv gjerne å servere lutefisken som i Sverige med kokte grønne erter og hvit saus krydret med allehånde.

Ha rikelig med salt på lutefisken, da blir den fast og fin i konsistensen.

Bold Title

bottom of page