top of page

Hareporchetta med plommesalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Hareporchetta
1 stor hare uten skinn, hode og poter
4 fedd hvitløk, knust
Revet skall av 2 sitroner
Fint salt
Nykvernet sort pepper
1 ss knuste fennikelfrø
2 dl hakkede urter, som rosmarin, oregano, persille og salvie
2 ss extra virgin olivenolje

Plommesalat
800 g modne norske plommer
1/2 dl eplesidereddik
1 ss rosmarin
1 ss bergmynte
1/2 dl norsk fjellhonning
1 dl god olivenolje

Hareporchetta
Bein ut haren. Legg den på ryggen og fjern nyrer og lever med en skarp ­utbeiningskniv, hvis de ikke allerede er fjernet. Spar innmaten til en annen dag. Begynn med forbeina og skjær helt inn til beinet langs undersiden av beina til du kommer helt ned til skuldersokkelen. Bruk spissen på kniven og skjær rundt beina så du får dem ut. Fortsett i enden av nakken og arbeid med utbeinings­kniven mot ribbeinet og skjær kjøttet fra beinet. Når du når filetområdet, vinkler du spissen av kniven under fileten til du treffer ryggraden. Jobb hele tiden med knivspissen mot beina så du får med mest mulig kjøtt uten å punktere skinnsiden. Fortsett på samme måte ned­over ribbeina til du kommer til bakbeina. Fjern ryggraden ved å kutte ­spissen av hver ryggvirvel mens du ­trekker ­skroget fra haren. Skill lårbeina fra hofte­sokkelen ved å skyve dem ­forsiktig ut bakfra. Fjern beina fra lårene på ­begge sider, og pass på at du ikke ­kutter dypere enn beinet. Gni innsiden på den utbeinede haren med knust hvitløk og revet sitronskall. ­Krydre innsiden og utsiden med salt, pepper og fennikelfrø, og dryss inn­siden med hakkede urter. Hvis det er kjøtt igjen på skroget, kan du skjære det ut og fordele det på inn­siden. Rull kjøttet tett sammen og surr det med hyssing med ca. 6 cm mellom­rom. Sett rullen i kjøleskapet over ­natten.

Forvarm ovnen til 220 °C. Gni rullen godt med olivenolje og legg den på en grillrist over en langpanne, Fyll ½ liter vann i langpannen. Stek haren i ca. 45 minutter eller til en kjernetemperatur på 60 °C. La kjøttet hvile i 20 minutter før du skjærer det i fine skiver. Bruk steke­sjyen til å lage saus av. Se kapitel om kraft og sauser side 92.


Plommesalat
Del plommene i to og fjern kjernene. Stek dem raskt med snittflaten ned så de karamelliseres. Tilsett resten av ­ingrediensene og snurr litt på pannen så alt samler seg. Pass på så plommene ikke blir overkokt og mister strukturen. Smak til med salt og servér straks.

Bold Title

bottom of page