top of page

Grillet fjellørret med agurk og dillsaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Ørret
1 fjellørret
1 ss fint salt
1 ts sukker

Agurk med ferskost
1 agurk
2 ss kremost
Sitron
Salt

Dillsaus
Frø og avskjær av agurken
1/2 bunt dill
2 dl kremfløte
Sitron
Salt

Ørret
Skrap skjellene på fisken og fileter den. Skjær bort stripen med småbein midt på fileten så du får 4 fine, avlange biter uten bein. Dryss fint salt og sukker over kjøttsiden. Fyr opp grillen. Grill fisken på skinnsiden på direkte varme til fisken er så vidt er stekt. Ikke flytt på fisken mens den grilles, da slipper den lettere når den er ferdig.

Agurk med ferskost
Del agurken i to, og skjær den ene halve i 1-2 mm tykke skiver på langs med en ­mandolin. Stopp før du kommer til kjernen, snu agurken opp ned og gjenta. Del den andre halve i to, skrap ut frøene og skjær agurken i små terninger. Spar avkapp
og frø til sausen. Visp kremosten lett og
smak til med sitronsaft og salt. Rør inn agurk­terningene. Legg et stykke plastfolie på benken, og legg de tynne agurkskivene sånn at de overlapper hverandre med
1-2 cm. Lag 2 firkanter med ca. 5-6 skiver på hver. Legg en stripe med kremost­blanding på hver firkant og rull det sammen til
2 stramme pølser. Bruk plastfolien til å støtte opp mens du ruller, omtrent som man bruker en bambusmatte til sushi­ruller. Skjær av endene så du får 2 pene ruller.

Dillsaus
Kjør agurkfrø, avskjær og hakket dill med stavmikser et par minutter. Sil det gjennom et klede. Smak fløten til med sitronsaft og salt. Fordél fisken på 2 tallerkener og legg på en agurkrull. Bland agurksaft og fløte lett sammen, og øs et par skjeer på hver tallerken. Pynt ev. med agurkblomster.

Vinanbefaling: Chanson Mâcon-Villages, Bourgogne, Frankrike

Bold Title

bottom of page