Bakt torskefilet med søtpotetmos
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g søtpoteter
1-2 dl lettrømme
Salt og pepper
800 g torskefilet, frossen og tint
1 lite glass oliven
1 lite glass soltørkede tomater
1 pk aspargesbønner
4 sitronbåter til servering
Skrell søtpotetene og del i biter. Kok i vann til de er møre. Mos potetene med rømme til puré. Smak til med salt og pepper.
Legg torskefileter i ildfast form og krydre med salt og pepper. Fordel oliven, soltørkede tomater (med oljen) og bønner rundt fisken og dekk til med folie. Stek i ovn ved 200 °C i ca 12 min eller til fisken er ferdig.
Servér fisken med potetpuré, grønnsaker og sjyen fra formen. Sitronbåt hører med.
Det finnes billige varianter av torskefilet. Søtpotetene kan byttes ut med vanlig potet. Bakte cherrytomater smaker også godt til.