Krepsefest

INGREDIENSER
Porsjoner
4
Lake:
5 ltr vann
110 g salt
20 g sukker
God bunt med krondill (ikke fjern blomstene)
2 flasker mørkt øl
Ca 4 kg kreps, levende
Majones
Loff
Sitron
Krepsen må være levende. Fisker du selv, må du plassere krepsen i et stort og romslig kar hvor friskt ferskvann får renne gjennom. Dette er viktig for at krepsen skal gjøre fra seg, så slipper du minst mulig av det svarte innholdet i tarmstrengen som løper gjennom halen. Her kan krepsen ha det fint i 1-2 døgn før den kokes.
SLIK GJØR DU
Kok opp alle ingrediensene til laken.
Ha i krepsen (kok litt av gangen) og kok i 8-10 min. Legg de kokte krepsene i en ren skål eller et spann og slå den varme laken over. Sett kaldt, gjerne til neste dag.
Servér krepsen avkjølt med majones, sitron og ristet loff.