top of page

Makiruller – to typer

SUSHI

Sushiris (grunnoppskrift)

Gir ca. 4 porsjoner

250 g sushiris
4 dl vann
2 ss riseddik
1 ss sukker
1 ts salt

​​

Skyll risen i kaldt vann til vannet blir klart. Ha risen i en kjele med vann, sett på lokk og kok opp. Når det koker, senk varmen til lav og la den småkoke i 10 minutter uten å løfte lokket. Ta kjelen av varmen og la risen hvile i 10 minutter, fortsatt uten å løfte lokket. Bland riseddik, sukker og salt i en liten bolle til sukkeret løses opp. Vend eddikblandingen forsiktig inn i den varme risen med en spade. Avkjøl risen før du bruker den.

Maki med nori ytterst

2 ss sriracha 
4 ss majones
4–5 dl kokt sushiris
4 ark nori
1 agurk i strimler
1 avokado i skiver
1 vårløk i strimler

​​

Bland sammen sriracha og majones. Bruk ferdig sushiris fra grunnoppskriften. Legg nori på en bambusmatte som er pakket inn med plastfolie og fordel et jevnt lag ris over. Legg agurk, avokado og vårløk i midten og topp med srirachamajones. Rull sammen tett med matten. Fukt kniven og skjær i jevne biter, skyll kniven mellom hvert snitt. Server med soyasaus, ingefær og wasabi.

Inside‑out maki med ris ytterst

1 ts wasabi 
1 dl creme fraiche
4 ark nori
4–5 dl kokt sushiris
1 pk røkt makrell i strimler
1 agurk i strimler
Dill
Sesamfrø
Soyasaus, wasabi og ingefær til servering

​​

Rør sammen wasabi og creme fraiche. Bruk ferdig sushiris fra grunnoppskriften. Legg plastfolie på rundt hele bambusmatten, fordel risen på matten, og legg på nori og press lett. Legg røkt makrell, agurk og dill på nori-siden. Topp med creme fraiche-sausen. Rull tett med matten og rull deretter hele rullen i sesamfrø. Fukt kniven og kutt i jevne biter. Server med soyasaus, ingefær og wasabi.

bottom of page