top of page

SMÅSTEDER RUNDT CAPE TOWN

Lei bil og legg opp en passende rute.  Øst for Cape Town og nedover mot kysten er det mange flotte steder å besøke. Her kommer et forslag på en «rundtur» med utgangspunkt fra CT. Velger du disse småbyene, og denne ruten, bør du regne med å bruke 4-5 dager. Ikke bli avskrekket av venstrekjøring i Sør-afrika, det venner en seg fort til. Kjør på dagtid, og kom fram til overnattingsstedene før det mørkner. Både bensin og leie av bil er langt billigere enn i Norge. Du finner passende bosteder i de fleste prisklasser på nett.

Montagu

Ca 2,5 timer fra Cape Town finner du sjarmerende Montagu. Her kan du innlosjere deg første natten.Området er best kjent for sine vingårder, urtefarmer og mineralkilder. Byen har mange eksempler på flott nederlandsk og georgiansk arkitektur. Denne kulturen sørger for en helt unik atmosfære. Byens stolthet er deres Leidam fuglereservat fra 1850 tallet med et fantastisk fugleliv. Det anbefales også en spasertur i Montagu Nature Garden eller en av de andre naturstiene byen har fått anlagt.

Screenshot 2020-03-31 at 11.49.16.png

Swellendam

Swellendam er den tredje eldste byen i Sør-Afrika. Den ligger knappe 2,5 timer fra Cape Town, ved foten av Langebergfjellene, og er et perfekt reismål for historie-interesserte gjester. Her finner du blant annet mange kulturminner, historiske kapp-nederlandske bygninger, Marloth Naturreservat og Bontebok Nasjonalpark. Byen i seg selv har en tilbakelent atmosfære og mange gode restauranter og puber. Tar du først turen bør du heller ikke gå glipp av de flotte turmulighetene og sykkelstiene i nærliggende skogsområder.

Screenshot 2020-03-31 at 11.49.28.png

Vakker beliggenhet. Stort parkanlegg med frittgående hester, og en stor fiskedam. Gaikou Lodge - Schwellendam

Struisbaay

Struisbaai er en fiskerlandsby på Sør-Afrikas sørspiss der det Indiske Hav og Atlanterhavet møtes. Med den lengste naturlige sandstranden sør for ekvator, er dette en perfekt plass for snorkling, dykking og rideturer på stranden. Andre spennende opplevelser å få med seg er hvalsafari, utflukter til kjente skipsvrak og fyrtårnet på Cape Agulhas. Fyrtårnet er bygget i 1848, Sør-Afrikas tredje eldste. Vil du ta deg en dukkert byr Agulhas også på flere tidevannsbasseng. Byen er i tillegg kjent for sitt vakre havneområde der man daglig får kjøpt fersk fisk fra lokale fiskere.

Screenshot 2020-03-31 at 11.49.35.png

Store rokker på nærmere 1,5 m kommer helt inn til strandkanten og blir matet med fisk.

CAPE AGHULAS

Screenshot 2020-03-31 at 11.49.41.png
Screenshot 2020-03-31 at 11.49.52.png

Agulhas country lodge & restaurant. Trivelig bosted og flotte rom, mange av dem med utsikt rett ut mot havet.

Elgin

Elgin er en av Western Capes best bevarte hemmeligheter. Det ligger bare en times kjøretur fra Cape Town og er en spesielt vakker og frodig dal. Kjøreturen i seg selv er en pittoresk reise og er en perfekt aperitiff før du møtes av slående vingårder, fruktplantasjer og store skoger med flotte fjellandskap i horisonten. Mange reiser hit på grunn av turmulighetene, fisking, fugletitting, stisykling, eller for å besøke en eller flere av de mange flotte vingårdene i området.

Screenshot 2020-03-31 at 11.50.02.png

Iona wine farm, vel verdt et besøk for vinsmaking.

Screenshot 2020-03-31 at 11.50.08.png

Spisested:
The Melting Pot i Oak Valley Estate. Anbefales til lunsj eller middag. Bra vinliste.Flott sted å sitte ute på solrike sommerdager.

Bosted: 
The Residence Boutique hotel.Flott sted. Stille og tilbaketrukket. Stedet er eid av et indisk ektepar. Restauranten serverer kun indisk mat. Og de selger ikke alkoholholdig drikke. Men du kan ta med egen øl eller vin både på rommet og i uteområdene.

NEDOVER MOT KAPP DET GODE HÅP!

Det er best å reise tidlig på en hverdag - du blir fort fanget i turistkø. Kjører en nedover langs Det Indiske hav til Kapp Det Gode Håp, kjører du gjennom småbyer som Fish Hoek, Kalk Bay og Simons Town. Her er flere gode spisesteder, så det er verdt en stopp for lunsj. Flere morsomme butikker med særegent utvalg.

Screenshot 2020-03-31 at 11.50.17.png

Kalk Bay er kjent for sine hippier, iskrembutikken «Ice Kafé» og kulturtilbud.

Screenshot 2020-03-31 at 11.50.30.png

Et ustoppelig hav av turister, dag etter dag. Nye busslaster kommer inn hele tiden. Men Nasjonalparken er storslagen, og her finner du også antiloper, struts og bavianer langs veiene. Bavianene kan være ganske innpåslitne, så hold godt på nistepakka.

Screenshot 2020-03-31 at 11.50.42.png
Screenshot 2020-03-31 at 11.50.47.png

Bontebook antilopen er en unik variant du bare finner i afrikas sør-vestlige områder.

Skal du returnere til Cape Town etter denne turen, bør du ta Atlanterhavsveien tilbake.

Kjør til venstre når du kommer ut av nasjonalparken, ta turen gjennom idylliske og stupbratte Scarborough, før du kommer til til de fantastiske strendene i Kommetjie og Noordhoek. Sistnevnte sted bør du bestille lunsj eller middag på Foodbarn i sjarmerende Noordhoek Farm Village. En klassiker - med en av Sørafrikas beste kokker ved grytene.  Rimelig mat i stjerneklasse.

Screenshot 2020-03-31 at 11.50.54.png

Scarborough klamrer seg fast til den bratte fjellsiden.

Chapmans Peak

Så er det bare sjarmør-etappen inn til Cape Town som står igjen. Chapmans Peak Drive. Fra Noordhoek til Hout Bay. Husk R 50 i bompenger! Veien var stengt i flere år pga rasfare, men ble åpnet igjen i 2005. Du betaler en mindre som for å kjøre denne veien. Men den turen er spektakulær. Det er flere stoppesteder underveis, slik at en kan nyte utsikten og ta bilder. Rushtider i Cape Town er som storbyer flest. Alt går veldig langsomt! Så vær tålmodig. Du er tross alt på ferie . . .  i et utrolig vakkert og vennligsinnet land.

Screenshot 2020-03-31 at 11.51.04.png

Cape Town. Table Mountain med storslagne Queen Victoria Hotel & Manor House i front.

bottom of page