top of page

Schug Carneros Estate Winery

– Vi er en familiedrevet vinprodusent med en historie som strekker seg nesten 100 år tilbake i tid, til våre bestefedre i Tyskland, sier Claudia Schütz.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 13.46.26.png

Etter at foreldrene Walter og Gertrud Schug, gikk bort, har hun og de to søsknene tatt over driften.

Både Walter og Gertrud hadde fedre som drev vingårder i Tyskland, så de var på ingen måte ukjente med vinproduksjon da de kom til USA på begynnelsen av 60-tallet.

 

I California begynte Walter å jobbe for ulike vinprodusenter. Han stod blant annet bak den første amerikanske Syrah og kultvinen Insignia fra Joseph Phelps i Napa Valley.

 

Etter flere år hos Joseph Phelps, anla ekteparet sin egen vingård i 1989, og i dag er det de tre barna deres som driver den.

 

Vingården ligger i appellasjonen Carneros, sør for Napa Valley og Sonoma Valley. Vinmarkene drives etter bærekraftige prinsipper.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 13.46.32.png

– Bærekraft er veldig viktig i California, ikke bare med tanke på miljøet og druene, men for hele lokalsamfunnet. Det handler om sikkerheten til dem som jobber her, om rettferdighet, veldedighet og det å bevare naturressursene, sier Claudia Schütz.

 

På gården dyrker de Pinot Noir og Chardonnay. I tillegg kjøper de inn druer som Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot, Malbec og Petit Verdot fra nærliggende vinmarker.

 

Vinmarkene i disse appellasjonene påvirkes av kjølig havvind og morgentåke. Vinden fra fjellene stresser druene og gjør at spesielt Pinot Noir fra de høyereliggende områdene, utvikler et tykkere skall. Dette gir viner med en karakteristisk smak av pepper og krydder.

 

– Vi er kjent for å produsere balanserte og elegante viner av høy kvalitet med fokus på Chardonnay og Pinot Noir. I tillegg produserer vi Bordeaux-varianter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. 

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 13.46.39.png

– Vi liker å lage eksklusive og unike viner i små kvanta til vinklubben og til direktesalg fra vinkjelleren vår. Dette er blant annet viner av St. Laurent-druen som vi får fra Ricci Vineyard i Carneros. De eneste i California, ja kanskje i hele USA, som dyrker denne druen.

I 2017 hadde Schug en produksjon på 40 000 9-liters kasser. Sonoma Coast Pinot Noir er bestselgeren deres, med Carneros Pinot Noir som en god nummer to, en vin som også har vært en suksess i Norge.

 

– I 2018 kommer vi også til å lage en rosé av Pinot Noir. Dessuten kommer vi til å satse mer på Chardonnay og Pinot Noir fra våre egne vinmarker, og vi vil øke produksjonen av toppvinene våre, og heller produsere mindre av de rimeligere vinene fra Sonoma Coast. Claudia Schütz har ansvaret for eksporten til Europa, men ser mange muligheter i det amerikanske markedet.

 

– USA er et dynamisk vinmarked som er åpent for utradisjonelle viner, nye vinstiler og pakningsmetoder. Det er verdens største marked for vin, men konsumet per person er likevel bare på 11 liter i året. Derfor er vekstpotensialet stort, mener hun.  Det er vanskelig å bryte trender. Etterspørselen og en sterk dollarkurs gjør at importerte viner tar stadig større markedsandeler. Allikevel øker den totale amerikanske produksjonen.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 13.46.46.png

– Viner fra California holder jevn kvalitet i alle priskategorier, fra de billigste til de virkelig store vinene. Det skyldes ikke bare de gode dyrkingsforholdene, men også ambisiøse og kvalitetsbevisste produsenter som kjenner markedet. Fortsatt troner Chardonnay på toppen i USA, men mens den amerikanske Chardonnayen tidligere var eikepreget, fet og tung, er den blitt mindre eikete de siste 10-12 årene, mener Claudia Schütz.

 

– Schug har alltid ligget foran trendene, og vi har laget elegante og balanserte Chardonnay-viner helt fra begynnelsen av. Folk sier ofte at de ikke liker Chardonnay, men når de smaker, liker de vår. Fordi den ikke er sånn som de tror en Chardonnay må være.

 

Adresse:

Schug Carneros Estate Winery 602 Bonneau Road, Sonoma, California Tlf. 707-939 9363

info@schugwinery.com https://www.schugwinery.com

Hours of Operation

Sonoma Carneros Estate Winery OPEN DAILY 10:00am – 5:00pm 707-939-9363

 

Sonoma Plaza Tasting Room OPEN THU – MON 11:00am – 6:00pm 707-343-1255

bottom of page