top of page

Robert Mondavi Winery

Robert Mondavi etablerte vingården i Oakville i California i 1966. Han satte seg som mål å skape viner fra Napa Valley som kunne stå seg i konkurranse med noen av de beste i verden.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 09.54.47.png

Han ble kjent for å produsere noen av verdens fineste Cabernet Sauvignon, i tillegg til signaturvinen Fumé Blanc laget på Sauvignon Blanc.

 

– Vi har vært opptatt av å produsere balanserte viner som reflekterer terroiret helt siden vår første årgang i 1966, sier Elizabeth Caravat på vegne av vinprodusenten.

I dag er det tre partnere som har tatt over etter Robert Mondavi. Teamet ledes av den franske vinmakeren Geneviève Janssens, og de lager primært røde og hvite endrueviner, men også rosé- og dessertviner.

Vinene lagres på franske eikefat, og druene dyrkes i tre ulike appellasjoner.

På vinmarkene i To Kalon dyrkes hovedsakelig Cabernet Sauvignon, men også Sauvignon Blanc som dyrkes på 60 år gamle stokker. I tillegg har de områder med Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot, Syrah og Semillon.

På Wappo Hill Vineyard er jordsmonnet grovt og leirholdig, og holder dårligere på vannet. Dette stresser vinstokkene og resulterer i små druer med konsentrert smak.

Den tredje appellasjonen er Carneros, like nord for San Pablo Bay. Havbrisen gjør dette til Napa Valleys kjøligste vinmarker, og den lange og kjølige vekstsesongen er perfekt for Pinot Noir og Chardonnay.

 

– California består av unike mikroklimaer, men det som kanskje identifiserer en vin herfra, er at druene oppnår en helt perfekt modning, sier Caravat.

Hos Robert Mondavi fokuserer de på det som er deres viktigste viner – Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir. Men de eksperimenterer kontinuerlig både ute i vinmarkene og i vinkjelleren.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 09.54.59.png

– Flaggskipet vårt er Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Reserve som kun lages av druer fra vinmarkene i To Kalon. I fjor lanserte vi for første gang en Cabernet Franc. Det er en drue vi vanligvis blander med andre druer, men disse druene var i fjor så fantastiske at vi ønsket å bruke dem i en endruevin. I likhet med mange vingårder i California, driver også Robert Mondavi etter bærekraftige prinsipper.

Bærekraft er utrolig viktig for oss. Vi tar hånd om den jorden vi dyrker, og det er vårt ansvar å ta vare på den for fremtidige generasjoner. Men miljøtankegangen er også viktig i California, som står overfor perioder med tørke. understreker Elizabeth Caravat.

Mondavi har vært en pådriver for interesseorganisasjonen for vinprodusentene i Napa Valley.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 09.54.53.png

insmaking: 

Ulike vinsmakinger hver dag på bestilling. Stengt i ferier og høytider. Også konserter og omvisning i Robert Mondavis kunstsamling. Bestilles på telefon eller på nettsiden:

www.robertmondaviwinery.com/reservations

På Vinmonopolet: 

Cabernet Sauvignon Zinfandel Pinot Noir  Chardonnay

 

WINERY ADDRESS

Robert Mondavi Winery 7801 Saint Helena Highway Oakville, CA 94562

Toll Free: (888) 766-6328

 

WINERY HOURS

Open daily: 10:00 a.m. to 5:00 p.m. Store hours: 10:00 a.m. to 5:30 p.m.

The winery is closed on the following holidays: Easter Sunday, Thanksgiving Day, Christmas Eve, Christmas Day, and New Year's Day.

www.robertmondaviwinery.com

bottom of page