top of page

Nice cream – sunn bananis

iskrem-bringebar-og-lakris-justert.jpg

Bananis med bringebær og lakrispulver.

Vegansk is, raw is, nice cream, laktosefri og sukkerfri is – kall det hva du vil – bare nyt den digge smaken av iskrem med god samvittighet. 

Oppskrifter: Magnus Sjøberg/Inkognito

Foto: Inkognito

Hvem vil ikke spise is hver dag?

Det er jo ikke akkurat det spørsmålet du ryker på i quizen. Klart du vil – og så ofte du vil. Og det kan –  med denne mildt sagt geniale, supersunne grunnoppskriften på vegansk is som du kan smaksette akkurat som du vil. Og så sunn at du kan spise is til frokost!

Isen inneholder hverken fløte, melk eller margarin (uæh). Ikke er den tilsatt sukker eller kunstige søtningsstoffer heller. Isen er vegansk, raw, paleo, laktosefri og glutenfri – og i tillegg redder du en godt moden banan fra de evige jaktmarker. Her er det ingen tapere. 

Og så er den så digg! Dette er ikke sånn «ja ja, men det er jo sunt da, så jeg får trøkke det i meg selv om det ikke smaker noe godt type prosjekt». Dette er en superdigg iskrem – og du bestemmer smaken. 

iskrem-av-banan-med-notter-og-kramell-ny

Bananis med avokado, hasselnøtter og karamellsaus.

Slik gjør du det:

1.

Bruk modne bananer. Når de begynner å bli brune i skallet er de perfekte. Skrell bananene og kutt dem i biter. Legg bananbitene i en  frysepose og legg dem i fryseren, så har du alltid frosne bananer som base for is – eller smoothie.

 

2.

Når du skal lage isen er det bare å ha frosne bananbiter i en kjøkkenmaskin og kjøre dem til iskremkonsistens. Smaksett med det du liker best, f.eks. sjokolade, vanilje, bær, avokado eller tropisk frukt. På 1-2-3 har du sunn og god iskrem i sommervarmen.

nicecream_inkognito_pasjonsfrukt_is_.jpg

Bananis med mango og pasjonsfruktsaus.

Tips til smaker og topping:

 

Frossen banan og frosne bringebær
Topping: friske bringebær og lakrispulver

 

Frossen banan og peanøttsmør

Topping: friske blåbær, sjokoladesaus og kokosflak

 

Frossen banan og avokado
Topping: karamellsaus og hasselnøtter

 

Frossen banan og mango

Topping:  pasjonsfruktsaus 

nicecream_is_sjokolade_peansmor2.jpg

Bananis med blåbær og sjokoladesaus.

Kaldt tips:

 Hvis du klarer å holde deg og ikke spise opp isen med en gang, kan du sette den i fryseren en stund. Da får isen en litt fastere konsistens.

nice-cream-banan-is-h1.jpg
bottom of page