Ytrefilet av svin og dadler fylt med oliven
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g ytrefilet av svin
Salt og pepper
Olje og smør til steking
Basilikum, frisk
Oregano, frisk
12 dadler
12 grønne oliven uten stein
4 skiver bacon
2 ss solsikkeolje
4 gulrøtter
3 appelsiner
2 sitroner
1 ss sukker
Sennep, fin
2 ss karvefrø
Ha salt og pepper på kjøttet. Brun det godt på alle sider i smør og olje. Stek videre i ovn, 15 min på 160 °C. La kjøttet hvile 10 min. Rull i finhakket basilikum og oregano før det deles i skiver.
Fjern steinen i dadlene. Fyll med oliven. Del baconskiver i tre og rull dadlene i bacon. Fest med en tannpirker. Stek dadlene i olje til baconet er lysebrunt.
Skrell gulrøtter. Ha dem i en kjele med saft av appelsiner og sitroner, samt sukker. Kok til gulrøttene er helt myke, og til væsken har sirupkonsistens.
Pensle fire tallerkener med litt sennep. Strø på noen karvefrø. Legg på kjøtt, dadler og gulrøtter. Pynt med basilikum og oregano.