Ytrefilet av lam
![chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg](https://static.wixstatic.com/media/a6e68a_4f1b0357c4864b1ea6747e2be926a5bf~mv2.png/v1/fill/w_561,h_636,al_c,q_95,enc_auto/chorizorulademedruccolaogurteromme.png)
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g ytrefilet av lam
Salt og pepper
50 g oliven, marinerte
400 g diverse pickles som små agurker, syltet chili og småløk
50 g fetaost
Friske urter til pynt
Lag ruter i fettsiden på lammefileten. Gni den inn med salt og pepper. Stek den med fettsiden ned i en panne til fettet er sprøtt og brunt. Stek videre i ovn på 180 °C i 5-6 min. La kjøttet hvile 6 min. Del fileten i to og del i biter.
Varm opp oliven i en kjele. Tilsett pickles og fetaost. Fordel kjøttet på to tallerkener. Hell over pickles straks det er varmt. Pynt med friske urter.
Kok 400 g skrelte mandelpoteter til de er helt myke. Sil av vannet og mos potetene. TIlsett 2 dl melk, 1 dl crème fraîche, 4 vårløk kuttet i skiver og 2 ss finhakket basilikum. Smak til med salt og pepper. Servér ved siden av.