top of page

Ytrefilet av lam

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g ytrefilet av lam
Salt og pepper

50 g oliven, marinerte
400 g diverse pickles som små agurker, syltet chili og småløk
50 g fetaost

Friske urter til pynt

Lag ruter i fettsiden på lammefileten. Gni den inn med salt og pepper. Stek den med fettsiden ned i en panne til fettet er sprøtt og brunt. Stek videre i ovn på 180 °C i 5-6 min. La kjøttet hvile 6 min. Del fileten i to og del i biter.
Varm opp oliven i en kjele. Tilsett pickles og fetaost. Fordel kjøttet på to tallerkener. Hell over pickles straks det er varmt. Pynt med friske urter.

Kok 400 g skrelte mandelpoteter til de er helt myke. Sil av vannet og mos potetene. TIlsett 2 dl melk, 1 dl crème fraîche, 4 vårløk kuttet i skiver og 2 ss finhakket basilikum. Smak til med salt og pepper. Servér ved siden av.

Bold Title

bottom of page