top of page

Vinposjert kyllingbryst med innsjøkreps og krepseskum

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 pk innsjøkreps
4 kyllingbryst
4 dl hvitvin
4 dl kyllingbuljong
3 ss tomatpuré
400 g grønnsaker i pene biter

Skumsaus:
4 dl krepseskall
1 ss tomatpuré
4 dl av buljongen
1 dl kremfløte
Salt og pepper

1 dl persille
1 dl olje
Urter til pynt

Rens krepsen (spar noen pene til pynt). Lag et snitt i kyllingbrystene og fyll med krepsehaler. Lukk evt snittet med tannpirkere. Kok opp vin, kraft og tomatpuré og legg i brystene. Kok på svak varme i ca 20 min. Etter halve tiden has grønnsakene i kraften.
Skumsaus: Ha krepseskall og tomatpuré i en kjele og ha over buljong. Kok i 10 min og ha i fløten. Sil sausen og smak til med salt og pepper.
Miks persillen med olje, sil. Anrett kyllingbryst og grønnsaker på fire tallerkener og hell over litt buljong. Skum opp sausen og ha denne over maten. Ringle over olje og pynt med hele kreps og friske urter.

Servér gjerne med potetpuré.

Bold Title

bottom of page