top of page

Viltgryte med potetstappe på brunet smør

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 2 timer

Viltgryte
600 g grytekjøtt av
hjort eller elg
3 ss olje
2 ss hvetemel
4 ss smør
4 sjalottløk
1 fedd hvitløk
8 einebær, knuste
2 laurbærblader
2 stilker timian
1 stilk rosmarin
2 dl rødvin
6 dl vilt- eller oksekraft
300 g blandet, renset skogsopp
2 ss rødvinseddik
3 dl crème fraîche
2 dl brunost, revet

Potetstappe på brunet smør
200 g smør
10 mellomstore potet
2 dl helmelk
½ ts salt

Viltgryte
Del grytekjøttet i ca. 3 x 3 cm terninger. Dryss kjøttet med salt. Varm oljen i en stor jerngryte og brun kjøttet. Dryss over hvetemel og ha i 2 ss smør, hakket løk, hvitløk, einebær, laurbær, timian og rosmarin. Stek det til løken er myk. Hell på rødvin og la det koke inn til ca. halvparten. Tilsett kraften, kok opp og skru ned varmen. La det surre i ca. 30 minutter til kjøttet er mørt. Del soppen i mindre biter og brun den i 2 ss smør. Smak til med salt, pepper og rødvinseddik. Ha soppen i gryten og kok ut stekepannen med litt av kraften og ha det i gryten. Rør inn crème fraîche og revet brunost og smak til med salt og pepper.

Potetstappe på brunet smør:
Varm smøret i en kjele til det slutter å bruse og det begynner å bli brunt og lukter nøttaktig.
Ta kjelen av platen og la smøret kjøle seg ned. Skrell potetene og kok dem møre, uten salt.
Hell av vannet. Varm melken og smøret til rett under kokepunktet. Mos potetene og rør inn den varme smørblandingen, litt av gangen. Ikke rør for lenge, da blir mosen seig. Smak til med salt.

Bold Title

bottom of page