top of page

Variasjon av beter med røkt ferskost

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Bakte beter
1 kg rødbeter

Røyt ferskost
100 g ferskost
En håndfull røykeflis av bjørk
Salt

Syltete beter
1 liten polkabete
1 liten rødbete
1 dl eplesidereddik
1 dl sukker
1 dl vann

Rødbetepuré
250 g bakte rødbeter
100 g smør
Plommeeddik
Salt

Glaserte beter
250 g bakte rødbeter
1/2 dl plommeeddik
1/2 dl flytende honning
2 ss smør
Salt

Legg en liten rødbete til side til sylting. Bak resten med skallet på i ovnen på 200 °C i ca. 1 1/2 time til de begynner å bli myke. Skrell dem mens de er varme.

Røyt ferskost
Fyr opp et lite bål på grillen, og dekk glørne med røykeflis så du får bra røykutvikling. Ha osten i en ildfast form og sett den på grillen. Legg lokket på grillen, og la osten stå i røyken til den så vidt blir gul på toppen. Rør osten luftig og smak til med salt. Du kan ev. røre osten med røykessens i stedet.

Syltete beter
Skrell betene og skjær dem i tynne skiver, gjerne med
mandolin. Gi eddik, sukker og vann et raskt oppkok og hell det over betene. Mariner i 10 minutter. Sil av syltelaken.

Rødbetepuré
Del rødbetene og kjør dem med smør i en blender.
Smak til med plommeeddik og salt.

Glaserte beter
Ha betene i en liten kjele med plommeeddik og honning. La eddik og honning koke litt inn under omrøring til det begynner å få en sirupsaktig konsistens. Rør inn smør og smak til med salt.

Servér glaserte beter og lun betepuré med ferskosten.
Anrett syltete beter på toppen av ostekremen.
Pynt gjerne med oxalis (gjøksyre).

Bold Title

bottom of page