Urtestekt lammecarré med røde bær og søtpotetmuffin
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
3 loffskiver i terninger
2 ss smør
1 dl friske urter, hakkede
2 ss sitronskall
Ca 800 g lammecarré
1 ss smør
Salt og pepper
4 dl lammekraft
2 dl rødvin, kraftig
1 ss søt soyasaus
1 ss smør
1 dl røde bær, f.eks. rips, bringebær, jordbær
Søtpotetmuffin:
Olje til formen
2 dl mel
1 ss bakepulver
1/4 ts muskat
1/4 ts kanel
1-2 søtpoteter, kokt, skrelt og most
1 dl melk
1 egg, pisket
4 ss olje
4 ss sirup
Miks sammen loff, smør, urter og sitronskall. Brun kjøttet på alle sider i smør og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet i ildfast form og dryss urtebrødet over. Stek i ovn på 180 °C til en kjernetemperatur på 60 °C. La kjøttet hvile på lun plass før det kuttes opp i skiver.
Kok ned lammekraft og vin til 3 dl gjenstår. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Pisk i smøret og ha i bærene.
Søtpotetmuffin: Varm ovnen til 200 °C. Smør muffinsformer med olje og litt mel. Bland sammen mel, bakepulver, musket og kanel i en bolle. I en annen bolle blandes søtpotetmos, melk, egg, olje og sirup. Ha i de tørre ingediensene og bland lett sammen. Ha røren i muffinformene (halvfullt) og stek i ca 20 min.
Servér med sesongens smågrønnsaker.