top of page

Urtestekt indrefilet av får

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g får indrefilet
1 kvast timian
2 kvaster rosmarin
1 fedd hvitløk
100 g meierismør
1 kålrot
½ dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1 ½ dl vann
2 dl fløte
50 g meierismør
1 pk grønnkål
1 ss nøytral olje
Salt og pepper

Brun indrefileten i pannen med 1 kvast timian, hvitløk og smør. Stek kjøttet i ovnen på 110 °C til en kjernetemperatur på 56 grader, og la det hvile i 15 minutter. Skjær 12 tynne skiver av kålroten med en påleggsmaskin, og stikk ut ringer på 6 cm i diameter. Har du ikke påleggsmaskin kan du lage bånd med en rotskreller. Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann og tilsett kålrotskivene. Trekk kjelen fra platen, og la det stå i ca. 30 minutter. Kok resten av kålroten mør i vann, sil av vannet og kjør det med fløte og meierismør til en puré. Fyll litt kålrotpuré på kålrot­ringene, og brett det til en blomst. Bland grønnkål, olje, salt og pepper på et stekebrett, og stek det på 110 °C til kålen er sprø. Slipp ut litt damp innimellom for at den skal bli sprøest mulig.

Vintips!
Lammekjøtt eller fårekjøtt er noe av det mest rødvinsvennlige som finnes. Her får kjøttet følge av syltet kålrot, noe som trekker tilbehøret i en søtlig retning. En Côtes du Rhône fra Frankrike, en libanesisk rødvin eller en amerikanske Cabernet Sauvignon vil klare dette fint. Det samme med en Shiraz fra Australia.

Bold Title

bottom of page