top of page

Urtespekket kyllingbryst servert med risotto

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2 kyllingbryst med skinn
Salt og pepper
Rapsolje
100 g smør
1 hvitløk
Rosmarin
Basilikum

Risotto
Ca. 2 dl risotto-ris
Litt rapsolje
½ løk
Salt
1 fedd hvitløk
2 dl hvitvin
40 g parmesan
1 liter kyllingkraft
1 lime
1 dl fløte

Lag en lomme under skinnet i kyllingen og løft dette litt opp.
Legg inn hakkede urter og hvitløk under skinnet.
Stram skinnet igjen og stek kyllingen i pannen med olje til kyllingen får fin brun farge.
Legg deretter brystene over på et brett og stek dette i ovnen i ca.15 minutter på 160 grader.
Når brystene er ferdig stekt la dem hvile før du skjærer de i tynne skiver.

Risotto
Skyll risen i rennende vann.
Surr hvitløk og løk gylden i pannen.
Tilsett risen og forsett med varme til risen er skikkelig varm.
Spe deretter med kraft litt og litt, la hele tiden risen koke inn før du tilsetter mere kraft.
Når risen er mør tilsetter du fløte og lar dette trekke til ønsket konsistens.
Ta pannen av varmen og tilsett parmesan, smør, limesaft og salt.
Synes du risottoen blir for tykk kan du justere den med kraft eller vann.

Bold Title

bottom of page