Urtefarserte rødspetterulader med rødbetecouscous
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
200 g laksefilet
2 dl friske urter, hakkede
1 egg
2 ss olje
Salt og pepper
8 rødspettefileter à ca 80 g
2 dl rødbetelake, fra glass
4 porsjoner couscous
1 ss smør
1 stor gulrot
2 ss vinaigrette
1 dl basilikum
1/2 dl olje
Friske urter til pynt
Miks sammen laksefilet med urter, egg og olje til en jevn, grønn farse. Smak til med salt og pepper. Legg ut spettefileter på folie og bre på urtefarsen. Rull sammen til en pølse. Damp i dampkoker (eller i kjele) i ca 20 min. La pølsen kjølne litt, pakk den ut, kutt opp i skiver og stek eller grill skivene lett.
Kok opp rødbetelaken. Ha i couscous og legg på lokk. Trekk kjelen til side og la couscousen svelle i 10 min. Sett kjelen tilbake på platen og pisk inn smøret til couscousen er luftig. Salte og pepre.
Rasp lange strimler av gulroten og marinér i vinaigretten. Miks basilikum og olje, sil. Anrett fiskeruller med coscous, gulrotspaghetti og urteolje. Pynt med friske urter, servér.
Det går fint å bruke sjøtunge eller smørtunge i denne retten.