top of page

Udon med stekt svinekjøtt

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: enkel

Tid: ca. 35 minutter

2 ss olje
50 g grønnkål, hakket
2 sjalottløk, i strimler
10 shiitakesopp
2 pk udon nudler
2 ts ristet sesamolje
400 g svinekjøtt, i biter
2 ts ingefær, finrevet
1 ts rosépepper, knust
½ dl mirin
½ dl soyasaus
1 ss sesamfrø, ristet
4 egg
2 reddiker

Stek grønnkål i olje i en stekepanne. Tilsett løk og shiitakesopp og stek til det er blankt. Kok nudlene som anvist på pakken. Sil av og bland dem med grønnkål, sopp og løk. Tilsett sesamolje. Stek svinekjøttet med ingefær og rosépepper. Ikke stek for mye kjøtt av gangen, da blir stekepannen for kald og kjøttet får ikke den gode stekeskorpen som vi er ute etter. Tilsett mirin, soyasaus og sesamfrø mot slutten. Bland kjøttet med nudlene og servér med speilegg og reddiker i skiver.

Vintips: Supper har en tendens til å vaske ut smaken i vin.
Men her har vinen mye annet å bryne seg på i retten, som svinekjøttet, f.eks. Vi trenger litt kraft i vinen.
Prøv Pecorino fra Marche, Pinot Blanc fra Alsace, en ueiket, moden Chardonnay eller en hvitvin fra Rhône.

Bold Title

bottom of page