Udon med stekt svinekjøtt
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Enkel
35 min
2 ss olje
50 g grønnkål, hakket
2 sjalottløk, i strimler
10 shiitakesopp
2 pk udon nudler
2 ts ristet sesamolje
400 g svinekjøtt, i biter
2 ts ingefær, finrevet
1 ts rosépepper, knust
½ dl mirin
½ dl soyasaus
1 ss ristet sesamfrø
4 egg
2 reddiker
Stek grønnkål i olje i en stekepanne. Tilsett løk og shiitakesopp og stek til det er blankt. Kok nudlene som anvist på pakken. Sil av og bland dem med grønnkål, sopp og løk. Tilsett sesamolje.
Stek svinekjøttet med ingefær og rosépepper. Ikke stek for mye kjøtt av gangen, da blir stekepannen for kald og kjøttet får ikke den gode stekeskorpen som vi er ute etter. Tilsett mirin, soyasaus og sesamfrø mot slutten.
Bland kjøttet med nudlene og server med speilegg og reddiker i skiver.
Dette er bare en smakebit fra boken "Asiatisk Mat".
Denne praktboken får du kjopt på: matogdrikke.no/asiatisk-mat