Turnips marinert i søt eddik med laks
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
450 g turnips (eng turnips kan også brukes som kålrot og nepe)
1 bit kelp (tare), postkortstørrelse
1 ltr vann, lettsaltet
Sursyltingsblanding:
2 ss salt
1 kelp, postkortstørrelse, grovt kuttet
50 ml mirin (søt japansk risvin)
50 ml riseddik
2 fugleøyechili, tørkede
200 g røkelaks
200 g jasminris
Kutt turnips i 2 mm tykke skiver. Ha skivene i en stor bolle, tilsett kelpen og hell over nok saltet vann til å dekke. La det ligge og bløtgjøres i omtrent 1 time. Sil av, legg et enkelt lag med myk turnips i en flatbunnet form, ikke metall.
Strø salt over, tilsett kelpen og hell noe mirin og eddik over. Gjenta denne prosessen til alle sursyltingsingrediensene er brukt opp. Legg chili på toppen og dekk til med en plastikk- eller annen tallerken som ikke er av metall, men som er liten nok til å passe i formen. Legg en vekt oppå tallerkenen. (En skål med tomater er ypperlig.)
La stå over natten, eller opptil 3 dager på et kaldt, mørkt sted. Ta ut turnipsen og anrett lagvis med lakseskiver.
Servér med dampkokt ris.