top of page

Torsk med kalvekraft og hasselnøtter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g sellerirot
5 dl melk
2 dl vann
1 dl fløte
2 ss smør
Salt og pepper

4 stilker pak choi
1 ss smør
1 ss soyasaus, salt

200 g små tomater
4 blader basilikum, finhakket
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
Salt og pepper

600 g torskefilet
2 ss salt
4 ss olivenolje

2 dl kalvekraft, innkokt
1 dl hasselnøtter, finhakket

Skrell sellerirot og kutt i biter. Kok bitene helt møre i melk og vann. Kjør til puré i en mikser med noe av kokekraften, fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
Skyll pak choi i kaldt vann. Brun smør i en stekepanne. Legg i pak choi og la den surre forsiktig 1-2 min. Trekk pannen av varmen og tilsett soyasaus. (Forsiktig, det kan sprute litt fra fettet!)
Kutt tomater i små båter. Bland sammen basilikum, olje og eddik. Vend tomatene i vinaigrette. Smak til med salt og pepper.
Del torsk i fire like store stykker. Strø over salt og la den ligge i romtemperatur i 20 min. Skyll vekk saltet. Legg over på stekebrett smurt med olivenolje. Drypp over resten av oljen. Bak fisken 5 min i ovn på 180 °C. Ta den ut og pensle hvert stykke med litt av kalvekraften. Bak 2 min til. Pensle med kalvekraft igjen og strø hasselnøtter på hvert stykke. Bak fisken 3 min til i ovnen.

Bold Title

bottom of page