top of page

Tom kha gai med rekechips

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

To håndfuller rekeskall
2 røde chili
2 stilker sitrongress, finhakket
5 cm galangal, finhakket
3 limeblader, finhakket
1 ss olje
7 1/2 dl kyllingbuljong

4 ss limejuice
3 ss fiskesaus
1/2 ts sukker

4 dl kokosmelk
Frisk koriander
400 g kyllingfilet, i tykke strimler

1 håndfull skrelte ferske reker
1 ss fiskesaus
1 ss limesaft
1 ss ingefær, revet
1 ss sesamfrø
1 ss frisk koriander, finhakket

12 rischips, friterte

Varm opp en stor stekepanne og fres rekeskallene godt i olje. Tilsett chili, sitrongress, galangal og limeblader. Ha i kyllingbuljong og gi det et oppkok. La det trekke i 20-30 minutter. Sil suppen over i en kjele.
Ha i limejuice, fiskesaus, salt og sukker.
Til slutt har du kokosmelk og kylling i suppen. La suppen trekke på svak varme i 6-8 minutter, eller til kyllingbitene er ferdige. Dryss over rikelig med friske korianderblader.
Ha rekene i en bolle og ha over fiskesaus, limesaft, ingefær, sesamfrø og koriander. Vend godt sammen.
Anrett rischipsene på fat og ha i reker rett før servering.
Server suppen og rekechipsene med ris til.

Server med dampet jasminris ved siden av.

Bold Title

bottom of page