Tofusuppe med sopp og tomat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Grønnsakkraft:
1 gul løk i biter
2 gulrøtter i biter
2 persillerot i biter
1 bit purre
4 hvitløkfedd
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 ts timian
4 persillekvister
2 pepperkorn
1 kanelstang
2 stjerneanis
1 bit ingefær
Suppe:
2 never shiitake i skiver
2 sjalottløk i skiver
1 chili i strimler
300 g tofu i kuber
4 tomater uten innmat i strimler
4 ss koriander, hakket
2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
Salt og pepper
Grønnsakkraft: Surr grønnsaker, tomatpuré og krydder i olje til de er godt brunet. Dekk grønnsakene med vann og kok i 3-4 timer på svak varme. Sil.
Suppe: Mål opp 12 dl av kraften og ha den i en kjele. Ha i suppeingrediensene og kok opp. Vend i koriander og smak til med soya, salt og pepper. Servér.
Lag gjerne grønnsakkraften dagen før den skal spises.