top of page

Timianstekt svinefilet med jordskokk, hasselnøttsjy og løk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g svinefilet i fire biter
Salt og pepper
4 ss frisk timian, hakket
2 ss olje
4 bakte minipaprikaer

400 g jordskokker, skrelte
1 ss smør
4 små rødløk
8 vårløk
20 sølvløk, syltet

2 dl oksesjy
1-2 ss nøtteolje
20 hasselnøtter til pynt

Krydre svinekjøttet med salt, pepper og timian. Surr kjøttet i oljen og etterstek i ovn sammen med paprikaene på 180 °C i ca 15 minutter. Pakk inn kjøttet i folie og la det hvile i ca 10 minutter før det serveres.
Surr jordskokker i smøret til de er møre. Blansjér rødløkene og vend dem ned sammen med vårløk og sølvløk sammen med jordskokkene. Krydre med salt og pepper.
Kok opp oksesjyen og smak den til med nøtteolje, salt og pepper. Ha i nøttene og servér.

Servér gjerne med risotto til.

Bold Title

bottom of page