top of page

Tikka masala

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

3 timer marinering + 4 timer koketid

Tikkamarinert lam
1 kg benfritt lammekjøtt fra lår eller bog
2 dl kremfløte
1 sitron, saften
3 hvitløkfedd, i skiver
2 ss garam masala
2 ss salt
2 ss revet ingefær
1 ss ristet spisskummen, knust
1 ss paprikapulver
1 ts chilipulver

Tikka masala lammegryte
3 ss garam masala
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1 ss paprikapulver
1 dl solsikkeolje
2 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket ingefær
2 bokser hakkede tomater
Marinert og brunet lammekjøtt
1 boks kokosmelk
3 dl kyllingkraft
3 ss fiskesaus
Litt sitronsaft, salt, garam masala og chili

Tikkamarinert lam
Skjær kjøttet i store terninger. Rør sammen
resten av ingrediensene til marinaden og mariner kjøttet i minst 3 timer, helst over natta.
Brun kjøttet på høy varme, helst på grill, men eventuelt i stekepanne.

Tikka masala lammegryte
Rist alle de tørre krydderne i en jerngryte eller panne på middels varme til det dufter godt. Tilsett olje, løk, hvitløk og ingefær og stek det et par minutter. Ha i hakkede tomater, brunet kjøtt, kokosmelk, kyllingkraft og fiskesaus. La det surre på lav varme i 2-3 timer til kjøttet er mørt. Smak til med sitronsaft, salt, garam masala og ev. chili underveis.

Bold Title

bottom of page