top of page

Thaipølser

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

20

2,5 kg magert svinekjøtt
500 g svinefett
1 ss salt
1 ss frisk ingefær, raspet
2 lime, saft og skall
2 dl koriander, hakket
1 rød chili, hakket
2 ss hvitløk, hakket
2 ss soyasaus
2 ss østersaus
2 ss sukker

1-2 meter svin- el lammetarm

Kutt opp kjøtt og fett i passe biter og kværn det grovt.
Bland inn resten av ingrediensene i deigen og bland godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin.
Sett svinetarmen på pølsehornet og fyll tarmen med deigen. Knyt den fylte tarmen i begge ender og prikk hull i med en tannpirker. Vri tarmen noen ganger slik at du får så lange pølser som du ønsker.

Grill gjerne pølsene og etterstek i ovn på 175 °C i ca 15 min. Nudler med wokkede grønnsaker og søt chilisaus smaker godt til disse pølsene.
Ekstratips:
Hvis råvarene er skikkelig kalde minsker risikoen for at tarmen sprekker når du lager pølsene.

Bold Title

bottom of page