top of page

Thaimarinerte blåskjell

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 1/2 kg blåskjell
2 dl hvitvin

Saus:
2 sjalottløk, finskåret
2 fedd hvitløk, finskåret
1 ss maisolje
1 ts hvitvineddik
1 ts karripasta, asiatisk
1/2 rød chili, finskåret
2 korianderrøtter, revet
10 g ingefær, fersk finskåret
2 limeblad, finskåret
4 dl kokosmelk

Garnityr:
1 vårløk, i skiver
1 tomat, i terninger
1/2 agurk, i terninger
1 mango, i terninger
1 chili, finhakket

Korianderblader

Kok skjellene under lokk med hvitvin ca 3-5 minutter. Hell av blåskjellkraften. Bruk den til sausen. Hold skjellene varme.
Stek sjalottløk og hvitløk raskt i en stekepanne. Tilsett eddik og karripasta. Rør om. Bland i de øvrige ingrediensene til sausen og la alt syde i 25 minutter. Sil sausen og tilsett skjellkraften. Pisk sausen luftig før servering.
Salte og pepre grønnsakene.
Legg de varme skjellene på et fat. Topp med grønnsakene. Hell sausen over.
Pynt med korianderblad.

Bold Title

bottom of page