top of page

Teriyakigryte med svin

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Teriyaki:
2 dl soyasaus
2 dl søt soyasaus
4 sjalottløk
1 chili
50 g ingefær
1/2 hvitløk
2 limeblader (evt litt
revet limeskall)
Evt maizena
1 ss olivenolje

800 g svinekjøtt, rent
700 g poteter, små
200 g sukkererter
1 ss sesamfrø
Salt og pepper

Start med teriyakisausen. Finhakk alle grønnsakene og fres dem blanke i olje. Tilsett begge soyasausene og sukkeret. La sausen småkoke. Jevn eventuelt med maizena.
Strimle kjøttet og brun det først i en stekepanne. Surr deretter kjøttet i sausen ca 1/2 time under lokk.
Kok sukkerertene i 1 min i lettsaltet vann. Potetene vaskes godt og ovnsstekes hele i smør i ca 30 min ved 200 °C.

Bold Title

bottom of page