Tempura scampi og grønnsaker

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkel
Tid: Ca. 4 timer
16 scampi
1 søtpotet, i staver
2 østerssopp, delt i åtte
Squash, i skiver
Gresskar, i skiver
Frityrrøre
2 dl iskaldt vann
150 g hvetemel
2 ss olje
1 ts bakepulver
1 ts salt
90 g pankomel
Chilimajones
1 egg
Ca. 4 dl solsikkeolje
2 ss srirachasaus
1 lime, saften
½ ts salt
Bland alle ingrediensene til frityrrøren, og la den stå mens du forbereder grønnsaker og scampi. Dypp grønnsakene i røren og friter dem til de er sprø og gylne. Legg dem på et papir og dryss over litt salt. Dypp scampi i frityrrøren og paner dem i pankomel før du friterer dem. Pisk egg med salt, sriracha og limesaft. Spe med oljen til en tykk majones.
Vintips!
Frityroljen og chilimajonesen gir smaksretning til denne retten med scampi og grønnsaker som gir litt sødme som vinen må forholde seg til. Krydder og litt naturlig sødme. Soave og Pecorino fra Italia, Chardonnay fra Sør-Frankrike, Australia eller USA, Furmint fra Ungarn. Eller øl.