Temakizushi
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Nori-flak delt i fire
Sushiris, ferdigkokt
Wasabi
Ditt utvalg av fyll, som for eksempel: laks eller ørret, kveite, eddikmarinert makrell, røkelaks, piggvar, uer - skåret til sushi
Lakserogn eller annen rogn Kamskjell, haneskjell eller knivskjell
Kamtsjatka-krabbe, hvitt krabbekjøtt eller sjøkreps
Hvalkjøtt, rått - hvalkjøtt bør skjæres opp i halvtint tilstand
Avokado
Agurk
Spinat kokt i 1-2 min med,
ristede sesamfrø, rensede, avkjølt
Erter, vendt i wasabi
Hold et stykke nori i venstre hånd, og ha ris - mengde ca. som en spiseskje - i øvre, venstre hjørne. Bruk fingrene for å pakke risen litt flatt. Legg litt wasabi på, omtrent en liten ert.
Velg det fyllet du liker, eksempelvis omelett og laks, og legg bitene diagonalt, så de peker opp mot øvre venstre nori-hjørne.
Fold nedre vestre hjørne av nori-flaket mot øvre høyre hjørne, pakk det rundt ris og fyll. Nori-flaket former nå et kremmerhus. Dypp i soyasaus eller ponzu. Fyll med det du ønsker.