Tatar

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Ingredienser:
Til 1 smørbrød
120 g magert oksekjøtt
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
1 skive rugbrød
1 egg
1 ss syltet rødløk
1 ss kapers
1 bit pepperrot
Karse
Slik gjør du:
Skjær oksekjøttet i store terninger og salt det lett før du fryser det ned over natta.
Tin terningene halvveis og hakk dem fint.
Ha kjøttet i en bolle og smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Ha smør på brødskiva før du legger tartarkjøttet jevnt over hele skiva.
Lag en fordypning i midten. Skill plommen fra eggehviten og legg plommen forsiktig i fordypningen uten å sprekke plommen.
Ha litt syltet rødløk og hakket kapers rundt plommen og riv fersk pepperrot over.
Dryss over litt flaksalt og ferskkvernet pepper og pynt med karse.
