Tataki av tunfisk og laks med agurksalat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Tid: 20 miutter
200 g backloin av laks
200 g tunfiskloin
1 agurk
Havdruer, en grønn tang, også kalt grønn kaviar
Sesamolje
5 ss sorte sesamfrø, ristet i ovnen
Grill fisken på god varme i panne slik at den får en liten stekeskorpe på utsiden. Skjær den i tynne skiver og dander den på tallerkenen sammen med agurk, gjerne skåret opp på langs, slik bildet viser. Bland inn litt utvannet havdrue, men ikke mye, fordi tangen har en sødme og en saltsmak som kan stjele litt oppmerksomhet fra de andre råvarene. Drypp over litt sesamolje som har en nøtteaktig smak, og dryss over sesamfrø til slutt.
Tips!
Øyet skal også tilfredsstilles når man spiser. Her har vi en fargerik miks av bare sunne elementer som i hovedsak er proteinbaserte, og med det rå fiskekjøttet i sentrum. Den kjølige agurksalaten står godt til fisken, men vi trenger litt saus for at det ikke skal bli for nøytralt. Du kan eventuelt bruke ponzusaus eller soyasaus.