top of page

Tataki av tunfisk og laks – sjøgressalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: ca. 4 timer

200 g lakseloin
200 g tunfiskloin
5 ss sorte sesamfrø, ristet i ovnen
4 ss sesamfrø, ristet i ovnen
½ dl hoisinsaus
½ dl soyasaus
¼ dl yuzusaft
1 ts sukker
2 ss riseddik
1 cm ingefær, revet
1 grønn chili, finhakket
1 hvitløkfedd, revet
100 g sjøgress
1 agurk
1 fennikel
Sesamolje
1 ts mirin
1 egg
4 dl solsikkeolje
1 ss srirachasaus
1 ss sitronsaft
1 ts salt
3 ss koriander, finhakket

Grill fisken med en gassbrenner eller i grillpanne til fisken får stekeskorpe. Legg fisken til side. Bland hoisinsaus, soyasaus, yuzusaft, sukker, riseddik, ingefær, grønn chili og hvitløk til ponzusaus. Juster med syre og sødme slik du selv ønsker det. Lag en salat med sjøgress, agurk og fennikel. Smak til med mirin, yuzu og sesamolje. Pisk egget med sitronsaft og salt. Spe med oljen i en tynn stråle til en jevn majones. Smak til med sriracha. Pensle fisken med ponzusausen og rull den i sesamfrø. Skjær fisken i tynne skiver, og server salat og majones ved siden av. Dryss koriander og litt av det grønne på fennikelen over.

Bold Title

bottom of page