top of page

Syltet rettich i spicy krabbebuljong

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Spicy krabbebuljong
Skall fra 1 kg krabber
Olje til steking
1 hakket løk
2 hvitløkfedd
2 gulrøtter i biter
4 ss tomatpuré
1 ts kinesiske 5-krydder
3 dl tørr hvitvin
1 l vann eller fiskebuljong
1 lime
Soyasaus
Salt, pepper og sukker

Krondillsyltet rettich
4 dl vann
1 dl riseddik
1/2 dl sukker
Krondill
1 rettich

Til servering
8-10 kokte krabbeklør

Spicy krabbebuljong
Hakk krabbeskallene i mindre biter med en stor kniv. Brun skallene i olje sammen med løk, hvitløk, gulrøtter, tomatpuré og ­kinesisk 5-krydder til alt er godt brunet. Tilsett vin og vann eller kraft, og kok over svak varme i 30 minutter. Sil buljongen over i en ren kjele og kok den sammen til smaken er passe sterk. Smak til med lime, soyasaus, salt, pepper og sukker.


Krondillsyltet rettich
Ha vann, riseddik, sukker og noen ­krondilltopper i en kjele og kok det over høy varme til sukkeret er løst opp. Smak ev. laken til med mer riseddik, sukker eller krondill. Avkjøl laken til romtemperatur. Skrell rettichen og skjær lange, tynne bånd med skrelleren. La rettichbåndene trekke i laken frem til servering.

Til servering
Anrett lettsyltet rettich på fire tallerkener og pynt med klokjøtt. Hell buljongen over og servér.

Vinanbefaling: Maximin Grünhaus Grünhauser Riesling Trocken, Mosel, Tyskland

Bold Title

bottom of page