top of page

Syltet makrell med tangremulade og nypoteter i løkolje

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8 porsoner

Ingredienser:

4 små makrell (kan erstattes med laks, ørret eller annen feit fisk)
4 ss salt
2 ss sukker
Syltelake:
2 dl sukker
4 dl eplecidereddik
6 dl vann

Tangremulade:

1 dl blæretang, kun de ytterste skuddene med bobler, plukket på et sted med rent og gjennomstrømmende vann
2 dl majones
1 asparges, skrelt og finhakket
3 ss kapers (ev. hjemmelagde, beskrevet i pastaputeoppskriften)
Ev. sitronsaft

Nypoteter i løkolje:

2 kg nypoteter
Vann og havsalt til koking
2 dl grovhakket løk (gressløk, strandløk, løkurt eller ramsløk)
1 ts salt
0,5 dl rapsolje

Filetér makrellen. Skjær enkelt vekk beina ved å dele filetene igjen i to på langs. Skjær/dra vekk bukbeina, slik at filetene blir helt beinfrie. Dryss salt og sukker over filetene og la dem ligge 15 minutter i romtemperatur. Kok opp syltelaken. Skyll makrell-filetene og legg dem i en form eller langpanne som passer til både fisk og syltelake. Hell den kokende syltelaken over fisken og la den ligge i syltelaken til den er avkjølt.

Tangremulade:

Kok blæretangen 20 sekunder i vann. Avkjøl i iskaldt vann. Ha blæretangen i en kjele med noen spiseskjeer av syltelaken til makrellen. Varm opp og avkjøl igjen. Bland alle ingrediensene godt. Smak eventuelt til med sitronsaft og salt.

Nypoteter i løkolje:

Kok potetene i vann tilsatt rikelig med havsalt. Slå av vannet og la dem dampe seg tørre. Kjør løk med salt og olje i en mikser.

Ved servering:

Varm opp potetene og vend dem i løkoljen rett før servering. Ta makrellfiletene ut av laken og legg dem på et brett med klede. Anrett makrell og remulade på tallerkener.

Forberedes på forhånd:

Makrellen kan gjerne syltes dagen i forveien. Remuladen, potetene og løkolje bør tilberedes samme dag.

Bold Title

bottom of page