top of page

Svineknoker i ølsaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

2 lettsaltede svineknoker
1 gulrot, i grove biter
1 stor løk, i grove biter
2 laurbærblader
5 pepperkorn
2 fedd hvitløk
1 stilk rosmarin
2 stilker timian
1/2 liter mørkt tysk hveteøl som Weltenburger Kloster Barock Dunkel
1 dl H-melk
4 ss hvetemel
2 ss eplesidereddik
Salt

Fres løk og gulrøtter i en stor kjele på høy varme så grønnsakene blir nesten svidd. Tilsett svineknoker, urter og øl og hell på vann så det akkurat dekker knokene. Kok opp og skru ned varmen. La det surre i ca. 3 timer til knokene begynner å bli møre. Sett ovnen på 220 °C. Ta knokene opp av kokekraften og legg dem på en rist med en langpanne under, og stek dem i 20 minutter til knokene er gylne og sprø.

Sil kokekraften og kok den inn til den er fyldig og smaksrik. Rør sammen melk og mel, og jevn kraften med det. La sausen koke i minst 10 minutter under konstant omrøring. Smak den til med eplesidereddik og salt. Servér knokene med sausen og kaldt øl, sylteagurker og pretzels til.

Bold Title

bottom of page