top of page

Svinefilet med pære

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 pærer
4 dl hvitvin
2 ss sukker
1 sitron, saften
Noen rødløk, strimler

Salt og pepper
1 svinefilet, ca 600 g
2 ss smør

1 pose sjysaus
3 ss rødvin
4 ss tyttebær
16 små kokte poteter uten skall
4 store brokkolibuketter

Skrell pærer. Kok opp hvitvin, sukker og sitronsaft. Ha i pærer og rødløk og kok på svak varme i ca 20 min til pærene er møre.
Ha salt og pepper på svinefileten. Brun kjøttet på begge sider i 1 ss smør. Etterstek i ovn på 160 °C i ca 20 min. La kjøttet hvile før du skjærer det opp.
Lag saus som anvist på pakken, ha i rødvin og tyttebær. Stek poteter i 1 ss smør. Kok brokkoli mør i 1 min. Anrett på fire varme tallerkener.

Det går fint å bruke viltkjøtt eller okseindrefilet i denne retten.

Bold Title

bottom of page