top of page

Strandkrabbebisque

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 kg rå strandkrabber
2 ss nøytral olje
3 sjalottløk
2 hvitløkfedd
5 stjerneanis
1/2 dl konjakk
2 dl tørr hvitvin
5 dl skalldyrkraft eller vann
2 ss tomatpuré 
1 knivsodd safran
1 gulrot
1 liten fennikel
50 g sellerirot
2 tomater
3 dl kremfløte
Litt sitronsaft
Litt kajennepepper
Salt og pepper

Hakk sjalottløk og hvitløk. Varm olje i en stor gryte og fres krabbene over relativt høy varme til det begynner å lukte godt. Skru ned temperaturen litt og tilsett hvitløk, sjalottløk og stjerneanis. La det surre et par minutter. Skru temperaturen nesten helt ned og tilsett konjakk. Tenn på og la flammene brenne ut. Tilsett hvitvin, kraft eller vann, tomatpuré og safran. Bland det godt og gi det er oppkok. Skru ned varmen og la det småputre. Del gulrot, fennikel, sellerirot og tomater i grove biter og ha det i gryten. La det småputre en halvtime uten lokk. Skum av underveis. T­­ilsett fløte og la det småputre videre i 20-30 minutter. Sil kraften over i en annen gryte. Smak til med sitronsaft, kajennepepper, salt og pepper. Skum opp suppen med stavmikser før servering. Vi har ­pyntet med nye, spede gulrøtter, tynne skiver stangselleri, purre og neper.

Vinanbefaling: Badenhorst Secateurs Chenin Blanc, Swartland, Sør-Afrika

Bold Title

bottom of page