top of page

Stekte orrfuglmedaljonger

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g orrfuglbryst
400 g asparges
3 ltr viltkraft
50 g sjalottløk
50 g solbær
2 dl portvin
1 dl solbærlikør
1 ss hakkede pistasjnøtter
1 kg store poteter
1 ss smør
1 dl klaret smør
1 ss hakket persille
Solbær til pynt
Salt og pepper

Orrfuglmedaljonger: Lag medaljonger av kjøttet og stek dem på middels varme i stekepanne. Når det pipler blod ut av kjøttet, snur du medaljongene og gjentar prosessen. La kjøttet hvile.
Saus: Fres løken i en kjele. Ha i portvin og solbærlikør og kok ned til halvparten. Ha i viltkraft og kok ned til 4 dl ferdig saus. Sil bort det faste og rør inn 1 ss smør. Bland inn hele solbær.
Poteter: Vask og skrell potetene. Stikk ut stolper med en eplekjerneutstikker og lag noen kuler med parisiennejern. Ha smør i en kjele og varm det opp til melkestoffene felles ut og legger seg på bunnen. Hell fettet forsiktig over i en teflonkjele eller –panne uten at melkestoffene blir med. Varm opp smøret på sterk varme og stek potetstolper og -kuler til de er brune – ikke svidd. Snu ofte. La potetbitene renne av seg på et papir eller klede og strø over hakket persille.
Grønnsaker: Aspargesen kokes mør i lettsaltet vann. Ikke kok for lenge!
Servering: Legg kjøttet på aspargesen. Stable potetkubber som et tårn med en kule på toppen. Strø hakkede pistasjnøtter over kjøttet. Fordel saus rundt og pynt med noen solbær.

Bold Title

bottom of page