Stekte eggenudler med reker, kylling og grønnsaker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Marinade:
1/2 ts sukker
2 ts maisenna
litt pepper
4 ts soyasaus
1 ts sesamolje
200 g kyllingbryst i strimler
150 g store reker
Kryddersaus:
1 ts sukker
1/2 ts salt
3 ts fishsauce
2 ss soyasaus
2 ts sesamolje
1 dl varmt vann
2 gulrøtter i tynne skiver, skåret på skrå
4 baby bok choy delt på langs
4 porsjoner kokte eggnudler
1 neve shiitakesopp
nøytral olje
4 vårløk i biter
2 ss revet ingefær
4 ts maisenna
Marinade: Bland sammen sukker, maisenna, pepper, soyasaus og sesamolje i en bolle og vend i kylling og reker.
Kryddersaus: Bland sukker, salt, fishsauce, soyasaus, sesamolje og vann i en bolle. Rør til sukkeret er oppløst.
Kok gulrot i lettsaltet vann i 2 minutter. Kok også bok choy i 1 minutt. Avkjøl i isvann.
Stek nudlene i en stekepanne til en stor sprø pannekake. Brekk opp i biter.
Stek kylling, reker sammen med vårløk og ingefær i olje i en wok. Ta opp alt fra pannen og stek så grønnsaker og sopp i litt olje. Vend kryddersaus, kylling og reker i woken og kok opp. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevne gryten. Kok opp og server med sprøstekte nudler.
Nudlene kan også serveres bare kokte til. Eller er det godt med ris.