top of page

Stekte eggenudler med reker, kylling og grønnsaker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Marinade:
1/2 ts sukker
2 ts maisenna
litt pepper
4 ts soyasaus
1 ts sesamolje
200 g kyllingbryst i strimler
150 g store reker
Kryddersaus:
1 ts sukker
1/2 ts salt
3 ts fishsauce
2 ss soyasaus
2 ts sesamolje
1 dl varmt vann
2 gulrøtter i tynne skiver, skåret på skrå
4 baby bok choy delt på langs
4 porsjoner kokte eggnudler
1 neve shiitakesopp
nøytral olje
4 vårløk i biter
2 ss revet ingefær
4 ts maisenna

Marinade: Bland sammen sukker, maisenna, pepper, soyasaus og sesamolje i en bolle og vend i kylling og reker.
Kryddersaus: Bland sukker, salt, fishsauce, soyasaus, sesamolje og vann i en bolle. Rør til sukkeret er oppløst.
Kok gulrot i lettsaltet vann i 2 minutter. Kok også bok choy i 1 minutt. Avkjøl i isvann.
Stek nudlene i en stekepanne til en stor sprø pannekake. Brekk opp i biter.
Stek kylling, reker sammen med vårløk og ingefær i olje i en wok. Ta opp alt fra pannen og stek så grønnsaker og sopp i litt olje. Vend kryddersaus, kylling og reker i woken og kok opp. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevne gryten. Kok opp og server med sprøstekte nudler.

Nudlene kan også serveres bare kokte til. Eller er det godt med ris.

Bold Title

bottom of page