top of page

Stekt uer med potet- og gåseleverterrin

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Terrin:
1/3 poteter
1/3 gåselever
1/3 sopp (gjerne portobello)
Skiver av parmaskinke til å kle formen
Salt og pepper

800 g uerfilet (med skinn skrapt fri for skjell)
2 hakkede tomater
150 g soltørkede tomater
30 g revet parmesan
1 dl vann
1 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
Noen blader basilikum

Del potetene i 1/2 cm tykke skiver og kok dem møre i lettsaltet vann. Skjær gåseleveren i 1 cm tykke skiver og stek dem raskt på én side (30 sekunder holder). Del soppen i skiver og stek dem på begge sider i 1–2 minutter.
Kle en passende form med plastfilm og dekk innsiden av formen med skiver av parmaskinke som overlapper hverandre godt. Stable sopp, potet og gåselever lagvis med et lite dryss salt og pepper på hvert lag. Legg terrinen i press (tilskjært isopor med noe tungt oppå fungerer bra). La stå over natten.
Stek fisken med skinnsiden ned på middels varme i ca 10 minutter så skinnet blir sprøtt.
Saus: Kjør hakkede tomater, soltørkede tomater, parmesan, vann, hvitløk, olje og basilikum glatt i mikser/food processor.

Potet-/gåseleverterrinen kan utmerket godt brukes som forrett eller snacks på egenhånd.

Bold Title

bottom of page