top of page

Stekt piggvar med sjampinjongskum

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 dl baconterninger
1 dl småløk, renset (perleløk)
1 appelsin
4 piggvarkoteletter

1 løk
1 hvitløkfedd
200 g sjampinjonger
1 ss smør
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
2 dl kremfløte
Salt og pepper

600 g små poteter
1 rød chili
2 ss urter, hakkede
2 ss kaviar

Stek bacon og løk i en teflonpanne. Rasp skallet fra appelsinen og ha i dette. Med en hullsleiv tas bacon og løk ut av stekepannen. Ha i fiskestykkene og stek til de er gjennomstekte, gjerne under lokk.
Hakk løk, hvitløk og sjampinjonger. Stek mykt i smør og ha over vinen, kok inn væsken. Tilsett fiskekraft og kok i 10 min. Pisk opp kremfløte og ha i sausen rett før servering. Smak til sausen med salt og pepper.
Stek poteter møre i smør og olje. Krydre med chili og friske urter. Servér potetene med fisk, bacon, løk og saus. Pynt med kaviar.

Kokte grønne bønner smaker godt til.

Bold Title

bottom of page