Stekt piggvar med sjampinjongskum
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 dl baconterninger
1 dl småløk, renset (perleløk)
1 appelsin
4 piggvarkoteletter
1 løk
1 hvitløkfedd
200 g sjampinjonger
1 ss smør
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
2 dl kremfløte
Salt og pepper
600 g små poteter
1 rød chili
2 ss urter, hakkede
2 ss kaviar
Stek bacon og løk i en teflonpanne. Rasp skallet fra appelsinen og ha i dette. Med en hullsleiv tas bacon og løk ut av stekepannen. Ha i fiskestykkene og stek til de er gjennomstekte, gjerne under lokk.
Hakk løk, hvitløk og sjampinjonger. Stek mykt i smør og ha over vinen, kok inn væsken. Tilsett fiskekraft og kok i 10 min. Pisk opp kremfløte og ha i sausen rett før servering. Smak til sausen med salt og pepper.
Stek poteter møre i smør og olje. Krydre med chili og friske urter. Servér potetene med fisk, bacon, løk og saus. Pynt med kaviar.
Kokte grønne bønner smaker godt til.