top of page

Stekt piggvar

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g piggvarfilet
Salt og pepper
Olje til steking
200 g asparges
200 g små gulrøtter
1/2 ss honning
1 ss sherryeddik
Saften av 1/2 sitron
2 ss smør
Rødbetskudd, urter eller salat til pynt

Skjær piggvaren i serveringsstykker, krydre med salt og pepper og stek dem på én side i litt olje. Skjær av de nederste 2–3 cm av aspargesstilkene og skrell dem. Skrell gulrøttene og kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
Bland honning, eddik og sitron og kok blandingen litt. Pisk inn smør. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt. Anrett asparges og gulrøtter med fileter oppå. Drypp saus over og rundt. Pynt med rødbetskudd, urter eller salat.

Bold Title

bottom of page