top of page

Stekt havabbor med tomat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 havabborfileter
Salt og pepper
Olje og smør til steking

200 g små klasetomater
50 g fetaost
1 rødløk, finhakket
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje extra virgin

1 purreløk, i ringer
4 sjalottløk, i ringer
4 ss olivenolje
2 dl hvitvin
2 dl tomat, hermetisk
2 ss basilikum, finhakket

Renskjær fileter og lag noen snitt i skinnet. Ha på salt og pepper og stek skinnet lysebrunt i en middels varm panne med olje. Tilsett smør mot slutten og "øs" fettet over fiskekjøttet, slik at det blir så vidt trekt igjennom.
Del tomater i to. Ha det over i en bolle med fetaost, rødløk, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Fres løk myk i olje. Tilsett hvitvin og kok til det tykner. Vend inn tomater og ha i finhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.

Bold Title

bottom of page