top of page

Stekt fjellrype med salmi på lår

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

80 minutter

4 flådde ryper
Smør
1 hakket løk
1 hakket gulrot
1 hakket selleristang
2 hakkede hvitløkfedd
Litt frisk timian
4 dl kyllingbuljong
1 dl kraftig rødvin
Salt og pepper

Skjær løs lårene fra rypene, og puss dem pene. Kutt vekk ryggbeinet fra skrogene, la brystene sitte igjen på skroget.

Brun lår, ryggbein og avskjær i smør i en kjele sammen med løk, gulrot, selleri, hvitløk og timian. Ha over kyllingbuljong og vin, kok over svak varme i ca. 1 time til lårene er møre og sausen har kokt sammen. Sil sausen over i en ren kjele. Smak til sausen med salt og pepper, og pisk inn 2 ss smør. Varm lårene i sausen.

Krydre rypebrystene med salt og pepper og brun dem i rikelig med smør i en kjele. Etterstek midt i ovn ved 150 °C i 10 minutter. La brystene hvile noen minutter før de skjæres fra beinene, og skjær i skiver.

Server med potetpuré, stekte kantareller, rosenkål, bacon og løk.

Bold Title

bottom of page